söndag 12 juni 2011

Pausfågel

Det här kallas att producera inlägg - eller hur han nu formulerade sig. Men jag gillar den här fågeln som jag snart ska komma till. 

Vi, jag och Johan, kom in på tecknat, cartoon, och gamla filmer efter att han länkade till den underbart skönsjungande Tweety bird - "Singin in the Bathtub" Vi började kolla gamla klipp och det uppenbarade sig en ganska slående sak.
Idag tre aktörer i folkmun som blandas ihop titt som tätt: Pixar/Disney, Dreamworks och Blu sky studios/20th century fox. Alla kör sina datoranimerade filmer med roliga karaktärer. Man kan nästan säga att de plagierar varandra i fantastiska korsbefruktningar. (Även om jag personligen anser Pixar som företrädare i branschen.) Men inget nytt under solen.



På 30-talet: Silly Symphonies, Merry Melodies, Happy Harmonies, var tecknade kortfilmer med roliga figurer... Tyckte namnen var lite roliga såhär när man ser dem i rad. Och varför inte? Om ett koncept fungerar, varför ändra något. Kör på, rakt av bara!


Ja, okej denna blogpost kanske var något som jag hittade längst bak i skafferiet. Men nu kommer pausfågeln. Tweety Bird - Singin in the Bathtub  Men jag låtar Johan få sista ordet

"Om den inte får dig att dra på mungiporna så är du en riktig sursippa."

Jag är ingen sursippa i alla fall!

Inga kommentarer: