tisdag 7 juni 2011

NIntendo loves U

Nintendo har precis avslutat sin presskonferens på E3 i Los Angeles som går varje år. Lite av julafton för alla som gillar tv-spel, där alla stora speltillverkare visar nyheter som kommer komma under året som kommer.

Ryktena var heta och  de visade sig stämma.  Wii was all about We sa Iwata, Nintendos president, och tillade, Now it is about you.  Och namnet blev då.  Wii U. 

Det var kontrollen som highligthades. Det var den som var i fokus.

 Kontrollen har alltså en touch screen på 6". Vanliga knappar, analogspakar och L - R och Z knappar på baksidan. Den har även accelormeter och gyro - så att det går att använda rörelser för att styra.

Konsolen, (ovan) som det inte sades mycket om i sig, streamar materialet ut till kontrollen. Du kan alltså spela utan TV. Dock inte utan att vara i närheten av konsolen.

Massor av nya spelsätt visades.

- Ett där du spelar golf och lägger kontrollen som en extra skärm under dig på golvet och där du kan se golfbollen.

- Ett där du får "titta in i" 3d-världen genom kontrollen.

- Ett där du har den som sikte, zoomar in det material som är på teven.

- Du kommer kunna surfa, utföra videosamtal (ja, den har en kamera), och spela spel helt utan en TV eller i kombination med en TV.

Konsolen är kraftfull nämndes det, och den kommer klara HD-spel. EA pratade om att de kunde se Battlefield 3 på den körandes Frostbite 2 motorn.  


Inget nytt Zelda utannonserades, men denna bild visades i filmen om den nya konsolen, som ett smakprov på vad den klarar rent grafiskt. 

Inga kommentarer: