fredag 12 augusti 2011

Död skog

Detta kunde vara ett miljöinlägg om försurning av våra sjöar, exploateringen och skövlingen av regnskog eller bristen på urskog i våra svenska skogar, men det handlar istället om något så trivialt - men ändock fantastiskt - som en tv-serie.

Deadwood 

Den gick mellan 2004 - 2006 och varade i tre säsonger. Jag har nu sett första säsongen och den har gått upp i toppen som en av mina favoritserier. Ett hett tips för höstmörkret!

Det här är ingen serie för dig som tycker att det är för mycket svordomar i tv, eller att det redan är för mycket mord, våld, hasardspel, horeri, fylla, drogande och förfall - för det är allt serien handlar om, och jag älskar det.

I den här serien möter vi en bordellägare som heter Al Swearengen och han är en av de mest fascinerande karaktärer jag mött på tv-skärmen. Skådespelaren Ian McShane gör en fantastisk roll och det är bara att njuta av denne komplexe figur som är både grymt empatilös och hård och samtidigt bär på någon slags mänsklighet under all yta.

Noteras bör också all underbar dialog där folk av lägre klass försöker tala över sin förmåga, underbart kul med alla lustiga meningar och ord som uppstår!

Ser fram emot andra och tredje säsongen nu!

Inga kommentarer: